close
close

Începând cu luna martie 2022, Primăria Orașului Zărnești, digitalizează interacțiunea cu cetățenii prin intermediul platformei online Avansis Online (pentru PC) . Platforma va oferi contribuabililor persoane fizice și persoane juridice accesul la servicii precum:

  • depunere cerere certifical fiscal
  • eliberare certificat fiscal
  • depunere declarații impunere bunuri mobile (autoturisme) și imobile (case și terenuri)
  • plăți on-line cu cardul

Pentru utilizarea platformei, este necesară crearea unui cont, prin accesarea paginii web: https://online.primaria-zarnesti.ro/AvansisOnline/#/iro/login

Accesează aplicația Avansis

Parcul National Piatra Craiului

Teritoriul aferent orasului Zarnesti cuprinde o mare parte din Parcul National Piatra Craiului care este o arie protejata. Muntii Piatra Craiului reprezinta o zona importanta de practicare a turismului si alpinismului avand o valoare peisagistica exceptionala. Este un masiv calcaros cu fundament cristalin. Peste cristalin sunt suprapuse roci sedimentare, calcare mai putin conglomerate. Stratul de calcare puternic stratificate are o grosime medie de 800 de metri.
Piatra Craiului formeaza o creasta, lunga de aproape 25 km, desfasurata intre Podu Dambovitei si Zarnesti. Localitatea cea mai importanta pentru accesul in partea nordica a masivului este Orasul Zarnesti.
Scopul desemnarii Masivului Piatra Craiului ca si parc national a fost acela de a asigura conservarea biodiversitatii si a peisajului, a speciilor valoroase, promovarea si incurajarea turismului, constientizarea si educarea publicului in spiritul protejarii naturii si a valorilor sale. Conservarea biodiversitatii, peisajului si speciilor valoroase presupune inventarierea, cartarea si monitorizarea acestora si totodata masuri de management adecvate pentru protejarea acestora. Promovarea si incurajarea turismului are la baza asigurarea unei infrastructuri care sa permita vizitarea parcului intr-un mod care sa nu aduca prejudicii principiilor de conservare a biodiversitatii, dar totodata sa conduca la generarea de servicii si activitati specifice in sanul comunitatii locale, care sa contribuie la dezvoltarea pe baza durabila a acestora.
Parcul National Piatra Craiului este situat in Carpatii Meridionali incluzand Creasta Pietrei Craiului, in totalitate si spatii din culoarele intramontane limitrofe, Rucar-Bran si Rucar-Zarnesti. Parcul National Piatra Craiului se extinde pe raza judetelor Brasov si Arges, incluzand suprafete apartinand localitatilor Zarnesti, Moeciu (satele Magura si Pestera), Bran, Rucar si Dambovicioara. Suprafata totala a Parcului Na?ional Piatra Craiului este de 14773 ha din care 2600 ha se afla pe teritoriul aferent ora?ului Zarne?ti. Aceste 2600 de ha cuprind ambii versanti ai crestei nordice si intregul versant vestic al Pietrei Craiului Mari, cat si zona de creasta si anumite portiuni ale versantului estic, ca si zona stancoasa a Pietrei Craiului Mici. Zarnestiul este baza de plecare spre cele mai frumoase trasee montane din Piatra Craiului, care este un veritabil brand, cu mari sanse de a spori intr-un viitor apropiat turismul brasovean si dezvoltarea economica a zonei.

Fauna in Piatra Craiului
Flora in Piatra Craiului

Galerie foto

email
call
Aplicația Avansis
expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.