close
close

Începând cu luna martie 2022, Primăria Orașului Zărnești, digitalizează interacțiunea cu cetățenii prin intermediul platformei online Avansis Online (pentru PC) . Platforma va oferi contribuabililor persoane fizice și persoane juridice accesul la servicii precum:

  • depunere cerere certifical fiscal
  • eliberare certificat fiscal
  • depunere declarații impunere bunuri mobile (autoturisme) și imobile (case și terenuri)
  • plăți on-line cu cardul

Pentru utilizarea platformei, este necesară crearea unui cont, prin accesarea paginii web: https://online.primaria-zarnesti.ro/AvansisOnline/#/iro/login

Accesează aplicația Avansis

Simpozion “Gheorghe Craciun”

Simpozion “Gheorghe Craciun”

Dedicat memoriei profesoru lui si scriitorului Gheorghe Craciun, acest simpozion, organizat de d-na prof.Dana Lucut de la Liceul Teoretic Zarnesti in colaborare cu Primaria orasului si cu Sc. Gen. Nr.1 Zarnesti ,a avut loc vineri, 6 mai 2011, la Casa de Cultura a orasului Zarnesti.
In 8 mai, anul acesta Gheorghe Craciun ar fi implinit 61 de ani. Ar fi putut fi o varsta a implinirilor si a incununarii unor remarcabile succese in plan artistic. A ramas insa opera scriitorului si amintirile celor care l-au cunoscut, iubit si admirat.
Simpozionul a reunit colegi, fosti elevi si studenti ai profesorului de exceptie care a fost Gheorghe Craciun, dar si oameni pentru care contactul cu opera sa artistica , de critica si de teorie literara a fost un prilej de a descoperi un scriitor de mare valoare , un teoretician al sinceritatii si al autenticitatii artistice, ce si-a lasat amprenta pe “prima pagina” a postmodernitatii romanesti.

La activitate au participat d-l primar al orasului Zarnesti, Dorel Birladeanu , prof.Cristian Vieru de la Colegiul Tehnic de Constructii si Arhitectura “Christian Kertsch” Brasov care vorbit despre importanta operei literare a lui Gheorghe Craciun, d-l prof. Miron Baiu in lectura caruia au prins viata articole si poezii inchinate profesorului Gheorghe Craciun.
Elevii Liceului Teoretic Zarnesti au realizat un material Power Point despre viata si opera lui Gheorghe Craciun si au citit fragmente din cartile acestuia.
Un eveniment editorial deosebit a fost lansarea cartii “Introducere in teoria literaturii “ a teoreticianului Gheorghe Craciun, publicata de Editura” Dacia XXI “din Cluj, publicatie ce face parte dintr-o ampla serie Scriitori la ei acasa.
O alta aparitie publicistica , comemorativa si aniversara totodata, a fost numarul 12 al revistei Deschideri,revista al carei initiator a fost Gheorghe Craciun si in ale carei pagini se regasesc atat articole dedicate profesorului Gheorghe Craciun, cat si creatii artistice ale elevilor , avand drept coordonator pe d-na prof. Georgeta Popa de la Scoala Generala Nr.1 Zarnesti.

email
call
Aplicația Avansis
expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.