close
close

Începând cu luna martie 2022, Primăria Orașului Zărnești, digitalizează interacțiunea cu cetățenii prin intermediul platformei online Avansis Online (pentru PC) . Platforma va oferi contribuabililor persoane fizice și persoane juridice accesul la servicii precum:

  • depunere cerere certifical fiscal
  • eliberare certificat fiscal
  • depunere declarații impunere bunuri mobile (autoturisme) și imobile (case și terenuri)
  • plăți on-line cu cardul

Pentru utilizarea platformei, este necesară crearea unui cont, prin accesarea paginii web: https://online.primaria-zarnesti.ro/AvansisOnline/#/iro/login

Accesează aplicația Avansis

Organizare referendum local in orasul Zarnesti in 14 septembrie 2014

Avand in vedere solicitarea depusa de catre titularul licentei de exploatare care doreste concesionarea sau inchirierea unei suprafete de teren in vederea infiintarii unei cariere de piatra in zona Zarnesti-Plaiul Foii, respectiv Dealul Blidarului, in sedinta Consiliului Local Zarnesti din data de 26.03.2014, in urma analizarii, acesta a fost respins cu majoritate de voturi, respectiv un nr. de 16 consilieri locali (PSD si PD-L) au votat impotriva, ceilalti trei abtinandu-se ( PNL ).

Ulterior, la initiativa grupurilor PSD si PD-L, s-a hotarat organizarea unui referendum local in orasul Zarnesti, avand ca si tema consultarea cetatenilor privind infiintarea unei cariere de piatra in zona mai sus mentionata. Hotararea a fost aprobata cu majoritate de voturi.

Hotararea a fost luata avand in vedere consecintele majore pe care le poate genera o astfel exploatare, puse in balanta cu eforturile depuse de-a lungul timpului de a transforma in mod progresiv orasul Zarnesti intr-un oras curat, un oras turistic, ecologic, o destinatie care va atrage tot mai multi turisti.

In 14 septembrie, cetatenii orasului sunt chemati sa sustina demersurile in cadrul referendumului organizat, deoarece numai cetatenii orasului Zarnesti sunt in masura sa hotarasca asupra viitorului orasului si implicit , asupra zonei de la poalele muntilor Piatra Craiului, astfel, cetatenii au dreptul sa se pronunte prin DA sau NU la intrebarea:

“Sunteti de acord cu darea in folosinta a terenului din orasul Zarnesti, zona Plaiul Foii, Dealul Blidarului, in vederea infiintarii unei cariere de piatra si accesul vehiculelor de tonaj greu, destinat acestei activitati prin oras?”

Puteti accesa AICI hotararea de consiliu local.

email
call
Aplicația Avansis
expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.