close
close

Începând cu luna martie 2022, Primăria Orașului Zărnești, digitalizează interacțiunea cu cetățenii prin intermediul platformei online Avansis Online (pentru PC) . Platforma va oferi contribuabililor persoane fizice și persoane juridice accesul la servicii precum:

  • depunere cerere certifical fiscal
  • eliberare certificat fiscal
  • depunere declarații impunere bunuri mobile (autoturisme) și imobile (case și terenuri)
  • plăți on-line cu cardul

Pentru utilizarea platformei, este necesară crearea unui cont, prin accesarea paginii web: https://online.primaria-zarnesti.ro/AvansisOnline/#/iro/login

Accesează aplicația Avansis

Orasul Zarnesti- Printre cele doua Destinatii Ecoturistice ale Romaniei

Romania are, in sfarsit, doua zone ecoturistice acreditate la nivel european. Este vorba despre Zarnesti-Piatra Craiului, in judetul Brasov si Mara-Cosau-Creasta Cocosului din Maramures.

In data de 7 octombrie 2014 a avut loc festivitatea de premiere in cadrul Adunarii Generale a Comisiei Europene pentru Turism care a avut loc la Brasov si lansarea oficiala a celor doua destinatii, respectiv Orasul Zarnesti – Piatra Craiului si Mara Cosau – Creasta Cocosului.

“Daca vorbim despre turismul in viitor, vorbim despre ecoturism, avem o singura planeta si trebuie sa avem grija de ea”, a spus Peter de Wilde, presedintele Comisiei Europene pentru Turism.

Zarnestiul ne demonstreaza ca orice asezare se poate reinventa ca destinatie ecoturistica, daca se bucura de o arie naturala protejata in preajma si de oameni vrednici.

In cazul nostru, Piatra Craiului. Inainte de 1989, orasul nu exista pe harta turistica din cauza fabricii de armament din zona. Primele pensiuni au aparut in 2000, iar vizitatorii au fost fascinati.

“Este o destinatie unde gasesti totul asa cum ti-ar placea sa le gasesti, sa iesi din afara cotidianului, din afara oraselor pline de poluare, sa te vii sa te incarci de energie pozitiva, sa te bucuri de toate asa cum Dumnezeu le-a lasat”, a spus Mirela Matichescu, vicepresedintele Autoritatii Nationale pentru Turism.

“Desemnarea orasului Zarnesti ca destinatie ecoturistica a insemnat parcurgerea unui proces complex de analiza ce a avut la baza verificarea unor indicatori precum prezenta resurselor naturale si culturale, calitatea serviciilor turistice cât si calitatea actului administrativ la nivelul destinatiei.

Impreuna cu partenerii din acest demers, administratia Parcului Nationla Piatra Craiului si reprezentanti locali ai mediului de afaceri din domeniu , ne dorim ca orasul Zarnesti sa reprezinte o destinatie ecoturistica de top, atat in Romania cat si in Europa.

Desemnarea unei zone de drept destinatie ecoturistica va aduce un plus de valoare sociala si economica in zonele cu potential natural, in ariile protejate de tip parc national, pot deveni parte integranta din economia locala si pot deveni parteneri de dezvoltare , ” a declarat dl. Dorel Birladeanu, Primar al orasului Zarnesti.

email
call
Aplicația Avansis
expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.