close

Noua stema a orasului Zarnesti

Primaria anunta ca noua stema a orasului Zarnesti a fost aprobata de Guvern. Ea se compune dintr-un scut triunghiular cu margini rotunjite, despicat in furca intoarsa.
Noua stema a orasului Zarnesti se compune dintr-un scut triunghiular cu margini rotunjite, despicat in furca antoarsa.
In partea superioara, in dreapta, an camp albastru, se afla o cruce cu brate inegale de argint, iar in stanga, in camp de argint, se afla o capra neagra, care sta pe o terasa de stanci de culoare neagra.
STEMA ORASULUI ZARNESTI
In partea inferioara, pe fond auriu, se afla trei flori de garofita, dispuse doi la unu. Scutul este timbrat de o coroana murala de argint cu trei turnulete crenelate. Fiecare element din aceasta stema are semnificatii aparte, legate de istoria si asezarea geografica a orasului Zarnesti.
Crucea face referire la monumentul ridicat pe locul bataliei duse de Constantin Brancoveanu, la 1693, cu trupele imperiale, in zona Tohanului Vechi de astazi.
Capra neagra si garofita Pietrei Craiului, sunt doua specii ocrotite de lege si simboluri ale Parcului National Piatra Craiului care ocupa o parte din suprafata administrativa a orasului Zarnesti.
Coroana murala cu trei turnuri crenelate, semnifica faptul ca Zarnestiul are rangul de oras.

email
call
expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.