close
close

Începând cu luna martie 2022, Primăria Orașului Zărnești, digitalizează interacțiunea cu cetățenii prin intermediul platformei online Avansis Online (pentru PC) . Platforma va oferi contribuabililor persoane fizice și persoane juridice accesul la servicii precum:

  • depunere cerere certifical fiscal
  • eliberare certificat fiscal
  • depunere declarații impunere bunuri mobile (autoturisme) și imobile (case și terenuri)
  • plăți on-line cu cardul

Pentru utilizarea platformei, este necesară crearea unui cont, prin accesarea paginii web: https://online.primaria-zarnesti.ro/AvansisOnline/#/iro/login

Accesează aplicația Avansis

Dezvoltarea zonei turistice Plaiul Foii

Avand in vedere potentialul turistic al Zonei Plaiul Foii, interesul dezvoltarii infrastructurii din aceasta zona si pentru a veni in sprijinul proprietarilor de unitati de cazare precum si a celorlalti proprietari, Primaria orasului Zarnesti a initiat demersurile necesare extinderii retelei electrice.

Alimentarea se va face pe tensiune 6kV alimentat din LEA 6 kV aferent PT 18 Zarnesti, LES si posturile noi vor fi dimensionate pentru 24kV cu tensiunea de lucru 6kV.
Pozarea cablului subteran pe lungimea extinderii de 10 km in profil corespunzator LES 20kV A2XS (FL)2Y 3x1x150/25 mmp se va face de la PT a 18 cladire Parc National pana la cabana Plaiul Foii, cladire Salvamont.

Pozarea se face pe partea dreapta a drumului (dinspre Zarnesti spre Plaiul Foii) . In sapatura pentru cablul subteran se vor monta markere electronice pentru identificarea traseului cablului. Acestea se vor monta la 100 m in zonele drepte si mai des in zone cu traseu dificil.

Se construiesc 3 posturi de transformare:
PT 1 Plaiul Foii 100 kVA-Sub Bortila
PT 2 Plaiul Foii 160 kVA – Intre Birse
PT 3 Plaiul Foii 250 kVA – Cabana Plaiul Foii

Se va monta fibra optica 24 fire monopod pe intregul traseu LES, impreuna cu elementele de conectica aferente in fiecare post trafo de pe traseul liniei electrice.

Se prevede protectie antiefractie compartiment trafo, compartiment celule, se va instala avertizare incendiu.

O alta investitie majora pentru dezvoltarea zonei turistice Plaiul Foii consta in reabilitarea drumului Zarnesti-Plaiul Foii.

Astfel, in urma semnarii Contractului de finantare cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, semnat in data de 05.08.2014, in cadrul Programului national de dezvoltare locala, Subprogramul « Regenerarea urbana a municipiilor si oraselor », in luna septembrie vor demara lucrarile de reabilitare a drumului DC 50A – Zarnesti-Plaiul Foii .

Perioada de derulare a lucrarilor este de 3 ani.

Valoarea totala a investitiei este de 10.862.932,00 lei, din care valoarea cheltuielilor care se pot finanta de la bugetul de stat prin Program este de 9,827.839,00 lei .

Pentru dezvoltarea zonei turistice se vor lua in considerare urmatoarele conditii ce vor fi stabilite prin Planul Urbanistic General:
-suprafata minima a terenurilor,
-o distanta minima intre cladiri,
-invelitoarea cladirilor sa fie din sita, sindrila sau tigla ceramica de culoare maro-roscat,
-regimul de inaltime al cladirilor D+P+M.

Prin respectarea acestor conditii, cladirile noi vor reusi sa se integreze coerent in aspectul general al zonei.

email
call
Aplicația Avansis
expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.