close
close

Începând cu luna martie 2022, Primăria Orașului Zărnești, digitalizează interacțiunea cu cetățenii prin intermediul platformei online Avansis Online (pentru PC) . Platforma va oferi contribuabililor persoane fizice și persoane juridice accesul la servicii precum:

  • depunere cerere certifical fiscal
  • eliberare certificat fiscal
  • depunere declarații impunere bunuri mobile (autoturisme) și imobile (case și terenuri)
  • plăți on-line cu cardul

Pentru utilizarea platformei, este necesară crearea unui cont, prin accesarea paginii web: https://online.primaria-zarnesti.ro/AvansisOnline/#/iro/login

Accesează aplicația Avansis

Cultura sport educatie turism

Anul 2014 a fost un an plin de evenimente culturale si sportive, Primaria Orasului Zarnesti si Consiliul Local Zarnesti, implicandu-se atat din punct de vedere organizatoric cat si din punct de vedere financiar, sprijinand ansamblurile folclorice si grupurile de muzica din oras.

Astfel au fost alocate sume din bugetul aprobat pe anul 2014 Ansamblului folcloric „Mugurasii Pietrei Craiului ” pt participarea la Festivalul International de Folclor si Traditii de la Paris , Franta, in perioada 24-27 august 2014 si la Festivalul International de Folclor Berlin, in perioada 28-31 august 2014 precum si Ansamblului folcloric „Craisorii Pietrei Craiului ” pt participarea la Festivalul International de Folclor Euro Folk- Black Sea , Bulgaria, in perioada 17-22 iunie 2014 .

Totodata au fost alocate sume si pentru lansari de carte pentru autori din orasul Zarnesti.

Printre evenimentele organizate in acest an se numara festivalurile, targurile si evenimentele ce au devenit traditii :

-Festivalul De Muzica pt Copii si Tineret Ecoul Pietrei Craiului-Tavi Balascau – editia a IV a ;
-Festivalul Berii – editia a III a;
-Miting-ul aviatic –editia a III a, organizat pe data de 1 mai, luand amploare de la an la an ;
-1 Iunie – Ziua Internationala a Copilului
-Festivalul Floarea de Colt – editia a XXXVI – a;
-Targurile de Toamna;
-Festivalul de Dans Folcloric Doina Barsei– editia I – Primaria orasului Zarnesti fiind partener
-Nunta de Aur
-Ziua varstei a III-a
-Ziua Nationala a Romaniei – 1 Decembrie
-Spectacol de Craciun – Tohanul Vechi.

Cu ocazia sarbatorilor de Paste a fost organizat un concert de muzica psaltica in cadrul Bisericii „Sfintii Imparati Constantin si Elena”, urmand ca si de Craciun sa fie organizat un astfel de eveniment.

Totodata , ca in fiecare an, incepand din anul 2008, de Craciun se vor oferi cadouri tuturor prescolarilor din gradinitele din orasul Zarnesti.

Incepand cu acest an, Primaria orasului Zarnesti a sprijinit unitatile de invatamant din oras , oferind diplome si carti tuturor elevilor cu rezultate bune la invatatura. Ca in fiecare an, prescolarii au primit ghiozdane si rechizite, iar de ziua Internationala a Copilului – 1 Iunie – au primit cadouri.

Primaria orasului Zarnesti achita 50 % din valoarea serviciilor de catering asigurate gradinitelor cu program prelungit.

Din activitatea sportiva, trebuie sa mentionam competitiile sportive organizate in orasul Zarnesti la fotbal, tenis, sah, box, motocross, maratonul Pietrei Craiului, – competitii ce au reunit sportivi din toata tara si nu numai.

Incepand cu acest an, in Zona Plaiul Foii a fost organizata o tabara a Cercetasilor , Campul National de Temerari, unde au participat copii si tineri din aproximativ 30 de judete.
Pe langa dezvoltarea activitatii culturale, sportive si educationale, putem mentiona dezvoltarea turismului, Orasul Zarnesti fiind printre cele doua Destinatii Ecoturistice ale Romaniei.
Romania, are in sfarsit, doua zone ecoturistice acreditate la nivel European, una din acestea fiind orasul Zarnesti – Piatra Craiului.

In data de 7 octombrie 2014 a avut loc festivitatea de premiere in cadrul Adunarii Generale a Comisiei Europene pentru Turism care a avut loc la Brasov si lansarea oficiala a celor doua destinatii, respectiv Orasul Zarnesti – Piatra Craiului si Mara Cosau – Creasta Cocosului.

Zarnestiul ne demonstreaza ca orice asezare se poate reinventa ca destinatie ecoturistica, daca se bucura de o arie naturala protejata in preajma.

Tot in vederea dezvoltarii turismului s-a trecut la urmatorul pas pentru inceperea construirii incepand cu anul 2015 a unui Centru de Informatii turistice.

Primaria orasului Zarnesti a sprijinit initiativa unui investitor privat prin concesionarea unei suprafete de teren/padure in vederea amenajarii unui parc de aventura, ce vine in sprijinul dezvoltarii atat a turismului local si zonal cat si a spiritului de echipa, a curajului, indemanarii si aptitudinii de a parcurge trasee la inaltime.

Parcul se intinde pe o suprafata de aproximativ 5 ha, fiind unul din cele mai mari parcuri de aventura din tara.

Wolf Park Adventure este alcatuit din instalatii, ateliere suspendate pe copaci, care pot fi parcurse prin traversare sau catarare, folosind un echipament de asigurare corespunzator.

email
call
Aplicația Avansis
expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.