Începând cu luna martie 2022, Primăria Orașului Zărnești, digitalizează interacțiunea cu cetățenii prin intermediul platformei online Avansis Online (pentru PC) . Platforma va oferi contribuabililor persoane fizice și persoane juridice accesul la servicii precum:
Pentru utilizarea platformei, este necesară crearea unui cont, prin accesarea paginii web: https://online.primaria-zarnesti.ro/AvansisOnline/#/iro/login
Accesează aplicația Avansis“Ziditu-s-au aceasta sfanta biserica a Zernescilor….la anul 1515, spre vesnica pomenire…”
(Din Actul de Pisanie)
In luna decembrie a acestui an, Biserica Sf. Nicolae din Zarnesti va implini 500 de ani de atestare documentara. Aceasta biserica a intrat in patrimoniul national ca a treia biserica din piatra construita in Tara Barsei.
In vederea sarbatoririi celor 500 de ani, Primaria orasului Zarnesti desfasoara o serie de activitati ample de reabilitare. In acest moment se vopsesc turlele bisericii, urmand a fi montat un orologiu, ce va semnala ora exacta in fiecare ora. S-a descoperit faptul ca biserica, pe timpuri, a avut montat un astfel de ceas.
Pana la aniversare, in cadrul bisericii va fi montat parchet din lemn masiv, fapt ce va spori valoarea acestui edificiu.
Totodata , sunt in desfasurare lucrari de reabilitare ale curtii.
Ctitorul Bisericii Sfantu Nicolae a Zarnestenilor este domnitorul Tarii Romanesti Neagoe Basarab care a facut aceasta danie la 1515.
Repararea si completarea are loc in anul 1810 la initiativa protopopului Bratu Baiul cu sprijinul locuitorilor. Cu ocazia acestei lucrari, biserica capata un plan tricane care imita Biserica Sfantul Nicolae din Scheii Brasovului; tot de atunci dateaza catapeteasma si turnul mare al clopotnitei de forma patrata, cu ziduri foarte groase, anexat pe partile din spatele pronaosului.
Paraclisul, ca si toata biserica au fost repictate in anul 1810, 1872 si 1964-1965.