close
close

Începând cu luna martie 2022, Primăria Orașului Zărnești, digitalizează interacțiunea cu cetățenii prin intermediul platformei online Avansis Online (pentru PC) . Platforma va oferi contribuabililor persoane fizice și persoane juridice accesul la servicii precum:

  • depunere cerere certifical fiscal
  • eliberare certificat fiscal
  • depunere declarații impunere bunuri mobile (autoturisme) și imobile (case și terenuri)
  • plăți on-line cu cardul

Pentru utilizarea platformei, este necesară crearea unui cont, prin accesarea paginii web: https://online.primaria-zarnesti.ro/AvansisOnline/#/iro/login

Accesează aplicația Avansis

Biserica Sf. Nicolae din Zarnesti – 500 de ani

“Ziditu-s-au aceasta sfanta biserica a Zernescilor….la anul 1515, spre vesnica pomenire…”
(Din Actul de Pisanie)

In luna decembrie a acestui an, Biserica Sf. Nicolae din Zarnesti va implini 500 de ani de atestare documentara. Ctitorul Bisericii Sfantul Nicolae al Zarnestenilor este domnitorul Tarii Romanesti Neagoe Basarab, care a facut aceasta danie la 1515 .

Duminica, 13 decembrie, Primaria orasului Zarnesti sarbatoreste implinirea celor 500 de ani de la ctitorirea lacasului de cult. Cu atat mai deosebita va fi sarbatoarea cu cat ne vom bucura si de prezenta Mitropolitului Ardealului, Inalt Prea Sfintia Sa, Laurentiu Streza.

Mentionam faptul ca pentru aceasta aniversare, Primaria orasului Zarnesti a desfasurat lucrari ample de reabilitare, de sporire a valorii acestui monument istoric si cultural.

In anul 1810 la initiativa protopopului Bratu Baiul cu sprijinul locuitorilor au loc lucrari de reparare si completare. Cu ocazia aceasta, biserica capata un plan tricane care imita Biserica Sfantul Nicolae din Scheii Brasovului; tot de atunci dateaza catapeteasma si turnul mare al clopotnitei de forma patrata, cu ziduri foarte groase, anexat pe partile din spatele pronaosului.

email
call
Aplicația Avansis
expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.