close

Ansamblul Craisorii Pietrei Craiului in Franta

O vizita de neuitat

Ansamblul Craisorii Pietrei Craiului a luat fiinta in noiembrie 2009, din initiativa d-nei prof. Pop Mariana Olga . La inceput s-a dorit a fi un grup de elevi care, reprezentand Liceul Teoretic Zarnesti, sa participe la un spectacol interactiv la Teatrul de Opera Brasov.
Talentul si bucuria copiilor care au format acest grup , daruirea d-nei prof. Mariana Olga Pop, precum si priceperea coregrafilor, Florea si Lenuta Naciu, care au intuit si modelat maiestria unor dansatori in devenire , a dus la crearea acestui ansamblu folcloric, care a primit astfel un nume sugestiv pentru localitatea in care a luat nastere, aflata la poalele Pietrei Craiului si pentru mesajul pe care dansurile si cantecele lor isi doreau sa-l transmita craisorii.
A urmat spectacol dupa spectacol, in cadrul unor festivitati ale scolii si ale orasului. Au participat la concursul Impreuna pentru viitor din cadrul SNAC , obtinand locul I la faza judeteana si regionala ( Brasov si Sf. Gheorghe) si mentiune la faza nationala (Constanta).
In luna mai au fost invitati la Festivalul de folclor La izvorul Dorului de la Talmaciu, jud. Sibiu. Sarbatorile Pascale au insemnat o noua etapa prin participarea la emisiunea Seara vedetelor la TVS. A urmat apoi spectacolul de la Ghimbav, cu ocazia Zilelor Ghimbavului, Floarea de colt, Ziua oierului, Ziua recoltei, sarbatori ale orasului Zarnesti.
Septembrie a fost luna filmarilor, elevii ansamblului filmand pentru emisiunea Vedeta Familiei, difuzata de TVR1.
Octombrie a fost luna plecarii in Franta, la invitatia d-lui Rares Harbuzaru, in calitate de Presedinte al Asociatiei Franco- Romane Piatra Craiului, pentru a participa la turneul Cultura si Traditie Romaneasca. Copiii au vizitat Parlamentul Europei, au vazut obiective turistice din Ungaria, Austria si Franta si au dansat incantand privirile publicului si cucerindu-le inimile.
In toate aceste activitati , ansamblul a fost sustinut de d-na directoare a Liceului Teoretic Zarnesti , prof. Pepine Carmen si de Primaria orasului Zarnesti prin domnul primar Barladeanu Dorel .

Intreaga desfasurare a calatoriei Craisorilor Pietrei Craiului din Franta “ octombrie 2010

email
call
expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.