Începând cu luna martie 2022, Primăria Orașului Zărnești, digitalizează interacțiunea cu cetățenii prin intermediul platformei online Avansis Online (pentru PC) . Platforma va oferi contribuabililor persoane fizice și persoane juridice accesul la servicii precum:
Pentru utilizarea platformei, este necesară crearea unui cont, prin accesarea paginii web: https://online.primaria-zarnesti.ro/AvansisOnline/#/iro/login
Accesează aplicația AvansisIn data de 25 iunie 2011, orasul Zarnesti a sarbatorit 120 de ani de la deschiderea caii ferate Brasov –Zarnesti. La eveniment au participat si fosti lucratori ai CFR. In cadrul evenimentului a avut loc si un moment solemn prin omagierea lui George Baritiu, promotorul acestei cai ferate.
Grupul folcloric “Craisoii Pietrei Craiului”, indrumator prof. Pop Olga, impreuna cu grupul folk „Floare de Colt”, indrumator prof. Dobrescu Florenta, au oferit publicului prezent un spectacol de dansuri populare si cantece.
Motivul pentru construirea acestei linii a fost in principal nevoia de a asigura transportul de lemn, carbune, piatra, produse agricole ca si al produselor fabricii de hartie din Zarnesti.
In anul 1857 George Baritiu a pus bazele celei mai vechi intreprinderi cu capital romanesc din Transilvania-Fabrica de hartie de la Zarnesti, care a fost elementul principal si determinant pentru constructia acestei cai ferate.
Dupa anul 1862 sustine ideea constructiei de cai ferate in Transilvania.
In februarie 1891, o comisie a stabilit un traseu exact, de la Brasov spre Zarnesti . Calea ferata a fost inaugurata la 6 iunie 1891; circula?ia trenurilor a inceput la 24 iunie 1891.
Ini?ial, calea ferata Brasov–Zarnesti a fost exploatata de o companie particulara, iar apoi a fost preluata la 7 martie 1897 de catre o companie feroviara ungara.
La sfarsitul primului razboi mondial, caile ferate din Transilvania au fost preluate de compania feroviara romana de stat CFR.
In anul 2005, acest traseu a fost concesionat operatorului privat Regiotrans.